3/06/2011

Pestos mozarellás csirkemell velesült paradicsommal


  • 4 csirkemell filé
  • 125 gr mozarella sajt (1 zacskó)
  • 60 gr reszelt trapista sajt
  • 2 ek pesto
  • bors
  • ételízesítő
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 marék durvára darabolt dió (legjobb késes aprítógépben)
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 300 gr koktélparadicsom
A csirkemellet mosd meg, töröld meg, mindegyiket kend mg 1-1 ek olívaolajjal minden oldalról, majd sózd, borsozd, szórd meg egy kis ételízesítővel.A mozarellát vágd apró kockákra, add hozzá a reszelt trapista sajtot, és keverd el 2 ek pestoval, hogy kenhető masszát kapj. Ezután a csirkemell filéket vágd hosszában ketté, de ne teljesen, tehát úgy, hogy szét tudd a húst nyitni, mint egy könyvet. Töltsd meg a mozarellás-pestos töltelékkel, zárd össze, majd minden oldalról nyomkodd bele a dió és a zsemlemorzsa keverékébe. Egy tűzálló tálat kenj ki vékonyan 1 ek olívaolajjal, helyezd bele a csirkemell filéket, tedd a hús mellé a koktél paradicsomot, és süsd meg az egészet 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg a hús szép aranybarnára nem sül (a sütési idő függ a húsok nagyságától, nekem olyan 40-45 perc alatt sültek szép barnára).

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Fantasztikusan guszta

Ottis írta...

Nagyon finom biztos!