3/10/2012

Málnás túrótorta



A tortához:


  • 500 gr túró

  • 3 tojás

  • 100 gr porcukor

  • 60 gr vaj

  • 60 gr liszt

  • 1 sütőpor

  • vanília aroma

  • fagyasztott málna

A málnaöntethez:


  • 2 bögre málna

  • 2 zacskó vaníliás cukor

  • 3 csapott ek cukor

  • 1 ek étkezési keményítő


A vajat olvaszd fel, keverd jól össze a tojások sárgjával, a porcukorral, az áttört túróval, add hozzá a vanília aromát, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezután jöhet bele a kemény habbá vert tojásfehérje. Végezetül forgass a masszába jól lecsöpögtetett málnaszemeket, de nem kell túlzottan összeforgatni, hogy ne legyen az egész torta rózsaszínű. Öntsd a masszát vajazott-lisztezett kapcsos tortaformába, és süsd 180 C-on kb. 45-50 percig. Amíg a torta hűl, a málnát tedd egy kisebb lábasba, önts rá kb. 1 dl-t a saját levéből, add hozzá a cukort és a vaníliás cukrot, és forrald fel. Pici vízben oldd fel az étkezési keményítőt, öntsd a málnához, és főzd addig kevergetve, amíg kellőképp be nem sűrűsödik. A túrótortát vágd szeletekre, öntsd le a málnaöntettel, és díszítsd egész málnaszemekkel.


A torta NLC-s, az öntetet azt én variáltam hozzá, remélem, szeretni fogjátok!

Nincsenek megjegyzések: