Nálunk ugyan nem telik el egy meggy vagy cseresznye szezon sem, hogy ne készítsek belőlük clafoutist. Már jópár clafoutis receptet olvashattatok nálam, de mindíg szeretek újakat is kipróbálni. A jelenlegi a Delicious Magazin-ban jelent meg, és igen, tudom, hogy az eredetit cseresznyével illik készíteni, de én továbbra is meggyel sokkal de sokkal jobban szeretem:) A tészta nagyon jó, amolyan palcsinta-pudingosra sül, és a tetejéről ne spóroljátok ki a porcukrot, a tészta elbírja, mert egyáltalán nem túl édes. Pár perces meló, de tényleg. Ez kell hozzá:
- 500 gr meggy/cseresznye
 - 120 gr liszt
 - 50 gr porcukor
 - 3 tojás
 - 4 dl tej
 - vanília aroma ízlés szerint
 - vaj a formához
 
Egy piteformát (vagy több kisebbet) kenj meg vélkonyan vajjal, és tedd bele a meggyet/cseresznyét, minél szorosabban, annál jobb. A lisztet, procukrot, tojásokat és a tejet mixeld össze, és öntsd a gyümölcs tetejére. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd bő fél órát, illetve amíg szép aranybarnára nem sül (nálam kb. 35-40 perc)
Még több clafoutis recept nálam:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése