7/26/2013

Diós mazsolás zabfalatok


  • 175 gr margarin/vaj
  • 100 gr porcukor
  • 300 gr apró szemű zabpehely
  • 140 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 50 gr mazsola apróra vágva
  • 50 gr dió
  • 4 ek tej
  • fél kk sütőpor

A puha vajat/margarint keverd habosra a porcukorral. A zabpelyhet keverd össze a liszttel, és add az előbbi masszához a darabokra vágott dióval és mazsolával. A tejben oldd fel a sütőport, és add az előbbi masszához. Gyúrj belőle kemény tésztát, majd lisztezett felületen nagyobb pogácsa szaggatóval formálj belőle kekszeket, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt.

P.S: BBC Good Food magazin 2013/04 számából lett kipróbálva, azóta sokadjára készítve, a család teljes megelégedésére és nagy örömére. Jó tulajdonságai, hogy nagyon gyorsan elkészül, egészséges, nagggyon finom, és dobozban ráadásul viszonylag sokáig eláll:) 

Nincsenek megjegyzések: