10/01/2013

Tarka rukkola saláta

Ami nálunk főszabály, hogy saláta nélkül nincs ebéd. Van, hogy 2-3 fajta saláta is van ebédhez, mert annyira szeretjük. Szerencsére Anyu kertjében mindenféle kincs terem, a lenti zöldségek is mind az ő keze munkáját dicsérik:) 


  • 2 sárga és 2 piros szép, húsos paprika (pl. pritamin vagy kaliforniai)
  • 400 gr (koktél) paradicsom
  • 2 csokor rukkola
  • extra szűz olívaolaj
  • balzsamecet
  • 1 citrom kifacsart leve


A paprikákat vágd félbe, távolítsd el a csumáját és a magokat, és szeleteld fel. A paradicsomot is vágd szeletekre, a jól megmosott és lecsepegtetett rukkolát pedig csak úgy kézzel tépkedd kisebb darabokra. Tedd a zöldségeket egy jó nagy tálba, sózd meg, locsolj rá extra szűz olívaolajat, és olyan 3-4 löttyintésnyi balzsamecetet, majd csavard rá a citrom levét (ne sajnáld, a citrom és a rukkola imádják egymást!). Jól forgasd össze az egészet, és már meg is van a csupa vitamin csupa finomság saláta:)

Nincsenek megjegyzések: