7/09/2014

Csirkemáj tejfölös mustáros szószban



  • 1 fej vöröshagyma
  • 600-700 gr csirkemáj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 dl csirke alaplé (fele lehet fehérbor is:))
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1,5 dl tejföl
  •  pici olaj
  • esetleg só

Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre kevés olajon, majd add hozzá a csirkemájat, és pirítsd tovább, amíg a csirkemáj színe mindenhol meg nem változik. Ekkor add hozzá a keményítőt, keverd össze, és öntsd fel a leves és a tejföl keverékével. Add hozzá a dijoni mustárt is, és hagyd lefedve alacsony lángon rotyogni, amíg a mártás szépen be nem sűrűsödik, a máj pedig puhára nem fő a szaftban. Rizzsel vagy krumplipürével tálald.

Nincsenek megjegyzések: