11/14/2019

Sajttal töltött kelt kifli kelesztés nélkül :)



  • 600 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 kk só
  • 200 gr tejföl
  • 1 dl olaj
  • 2 dl meleg tej
  • 1 ek cukor
  • 30 gr firss élesztő
  • sajt kisebb darabokra vágva
  • tojás a kenéshez
  • magvak szóráshoz


A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd add hozzá a tejfölt és az olajat, gyúrd össze. Közben a tejet melegítsd meg, add hozzá a cukrot és morzsáld bele az élesztőt, hagyd felfutni. Ezt is add a tésztához, és dolgozd ki a tésztát, amíg szép egynemű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor rögtön teheted is lisztezett munkafelületre, oszd két cipóba. A cipót jó vékonyra kör alakúra nyújtsd ki, vágd 16 cikkelyre, mindegyik végébe tegyél egy darabka sajtot, és tekerd fel. tetejét kend le felvert tojással, szórd meg pici sóval és a magvakkal. 200 C-ra előmelegített sütőben lehet azonnal sütni sütőpapírral bélelt tepsiben :)

Failproof, nem lehet elrontahni, és akármennyire hihetetlen, tökéletesen működik kelesztés nélkül:)Puszi mindenkinek!

4 megjegyzés:

Timi írta...

Köszi a receptet! Jó újra látni téged!!! :o)

Eva írta...

Köszi Timi :) nagyon jól esik :)

Névtelen írta...

Köszi a receptet, elkészítettem, nagyon finom lett. Klaj Erzsi

Eva írta...

Köszi Erzsi hogy kipróbáltad, és a visszajelzést!Örülök mindkettőnek!