11/24/2019

Joghurtszószban sült csirkemell



  • 1 egész csirkemell

Páchoz:

  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 kk sültcsirke fűszer
  • pici só
  • pici bors
  • 2 ek olívaolaj

És még:

  • 2,5 dl natúr joghurt
  • bazsalikom
Ez egy nagyon finom és nagyon gyors csirkemell recept:) Először fogj egy késes aprítógépet, pakold bele a pác hozzávalóit: a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát, fokhagymát, a pirospaprikát, sót, borsot, csirkefűszert és az olívaolajat. Addig dolgoztasd a gépet, amíg szép krémes nem lesz a pác. Ha ezzel megvagy, kockázd fel a csirkemellet és forgasd jó alaposan össze a páccal. Ha van idő, állhat így valamennyit, ha nincs, azt sem baj. Egy serpenyőben melegíts egy kis olívaolajat, és dobd rá a husit, majd süsd teljesen készre. Ekkor öntsd fel a joghurttal és szórd meg ízlés szerint bazsalikommal. Rottyants rajta párat és már tálalhatod is :)

2 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyszerűnek tűnik ez a recept! Köszi!!!

Eva írta...

Timi, az az igazság, hogy az is :) Puszi