12/22/2019

Mézeskalács szirup



  • 250 gr cukor
  • 2,5 dl víz
  • 8 db szegfűbors
  • 16 db szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 2 darabka friss, hámozott gyömbér (kb. akkora, mint egy nagyobb fémpénz)


A cukrot tedd egy lábasba, és kezd el karamellizálni. Amikor már folyékony, add hozzá a fűszereket, picit hagyd rotyogni, majd öntsd fel a vízzel. Ne ijedj meg, ekkor a karamell meg fog keményedni, de te csak főzd tovább, kevergesd, amíg teljesen fel nem olvad. Onnantól még egy kicsit hagyd főni, hogy a szirup elérje a kellő sűrűséget. Szép csatos üvegbe öntsd bele és már kész is :) Kávé, capuccino, tea, likőrök ízesítéséhez, de ajándéknak és tökéletes :)

Nincsenek megjegyzések: