- 1 bögre vörös lencse
- 1 kk só
- 1 kk vegeta/ételízesítő
- 3 pohár víz
- 1 bögre cous cous
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 púpos ek paradicsomsűrítmény
- 1 ek paprikaszósz (én chilli szószt tettem)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor újhagyma
- citromlé
1 bögre (2 dl) vörös lencsét önts fel 3 bögre vízzel, add hozzá a sót és a vegetát, és főzd puhára kereken 15 perc alatt. Ekkor add hozzá a cous coust, vedd le a tűről, és hagyd lefedve. Közben egy kisebb lábosba önts egy ujjnyi olívaolajat, majd pirítsd rajta aranyszínűre az apróra vágott hagymát. Amikor ez kész, add hozzá a paradicsompürét és a chilli szószt, majd az egészet add hozzá a vöröslencsés masszához. Jó alaposan keverd össze. A petrezselymet jó apróra aprítsd fel, az újhagymát darabold össze (csak a zöldjét), majd az egészet add az előző masszához. Jó alaposan dolgozd össze az egészet, majd nedves kézzel formálj belőle ujjnyi "kebabokat". Zöldsaláta levelekre helyeztve, citromlével meglocsolva tálald. Isteni finom, hűtőben egész jól elvan pár napig :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése