7/15/2020

Tepsis kebab zödségekkel


Kebabhoz:

  • 700 gr darált marhahús
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1púpos kk só
  • 1 kk bors
  • 1 kk cayenne bors
  • 2 kk őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma

Zöldségek:

  • 4 közepes krumpli
  • 200 gr koktélparadicsom
  • 1 narancssárga paprika
  • 1-2 cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva

Zöldségekhez fűszerkeverék:

  • 1 kk só
  • 0,5 kk bors
  • 2 kk őrölt paprika
  • 0,5 kk kakukkfű
  • 0,5 kk oregánó
  • 2 ek olívaolaj
  • 0,25 dl víz
Öntet az egészre:
  • 0,75 dl víz
  • 50 gr vaj
  • 2-3 ek paradicsomsűrítmény
A kebab hozzávalóit jó alaposan összekevered, fóliával letakarva beteszed a hűtőbe, amíg elkészíted a zöldségeket. A krumplit meghámozod, vékonyabb szeletekre darabolod. A cukkinit hosszában félbevágod, azt is kb 1 cm vastag szeletekre vágod. A paprikát csíkokra, a koktélparadicsomot félbe vágod. A hagymát félbe, majd 4-5 szeletre, a fokhagymát apróra vágod. A zöldségekhez a fűszerkeverék hozzávalóit jól összekevered, és hozzáadod az összes zöldséget, jól összeforgatod, hogy minden zöldséget egyenletesen bevonja. Mehet az egész egy kerek sütőformába.

 A kebabhúsból kebabokat formálsz, és elrendezed őket körkörösen a zöldségek tetején.

A 0,75 dl vizet felforralod, felolvasztod benne a vajat, hozzáadod a paradicsomsűrítményt és egy kis sót, és körbelocsolod vele a húst és a zöldségeket. 200c-ra előmelegített sütőben sütöd 50 percig. Isteni!

Nincsenek megjegyzések: