8/20/2020

Marko banános diós tortája

Ez egy nagyon gyors torta, ami úgy néz ki, mintha sokáig tartana elkészíteni  😄 A tésztához a tojásokat nem kell szétválasztani, amíg a tészta sül, elkészül a krém is, aztán majd csak össze kell állítani és már kész is!
Tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 150 gr darált dió
  • 2 evőkanál liszt
  • pici sütőpor
Főzött krémhez:
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 0,5 l tej
  • őrölt vanília 
  • vanília aroma
  • 100 gr vaj
  • 1 ek porcukor
És még:
  • 4-5 banán
  • 2 zacskó habpor/ vaníliás habpor
A tojásokat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a darált diót és a lisztet, és egy kevés sütőport (1/2-1 kk). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát és 180 C-on süsd tűpróbáig.(a tepsi mérete a sütő tepsije)
Közben készítsd el a krémet. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a lisztet, és 2 dl tejet. Pára felett kézi habverővel kevergetve kezd el főzni (ezt úgy kell, hogy egy lábasban felforralod a vizet, és a tetejére ráteszed a másik lábast, amiben a tojássárgás cucc van). Apránként add hozzá a maradék 3 dl tejet is, a vanília aromát és az őrölt vaníliát is.Addig kevergesd, amíg olyan sűrű nem lesz, mint az elkészült puding. Ekkor tedd félre hűlni. A vajat keverd habosra 1 ek porcukorral, és fokozatosan adagold bele a krémet, folyamatosan kevergetve. 
Az elkészült tésztát vágd három egyenlő részre, majd rétegezd: 
tészta-krém-banánkarikák-krém
tészta-krém-banánkarikák-krém - tészta
Rétegezve, díszítés előtt:
A habport vagy a vaníliás krémport készítsd el az utasítás szerint és vond be vele a tortát. Kész is!

A maradék 4 tojásfehérjét felhasználhatjátok az alábbi receptekhez 😉, de akár le is fagyaszthatjátok.

Nincsenek megjegyzések: