Ez egy nagyon gyors torta, ami úgy néz ki, mintha sokáig tartana elkészíteni 😄 A tésztához a tojásokat nem kell szétválasztani, amíg a tészta sül, elkészül a krém is, aztán majd csak össze kell állítani és már kész is!
Tésztához:- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 150 gr darált dió
- 2 evőkanál liszt
- pici sütőpor
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 0,5 l tej
- őrölt vanília
- vanília aroma
- 100 gr vaj
- 1 ek porcukor
- 4-5 banán
- 2 zacskó habpor/ vaníliás habpor
A tojásokat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a darált diót és a lisztet, és egy kevés sütőport (1/2-1 kk). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát és 180 C-on süsd tűpróbáig.(a tepsi mérete a sütő tepsije)
Közben készítsd el a krémet. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a lisztet, és 2 dl tejet. Pára felett kézi habverővel kevergetve kezd el főzni (ezt úgy kell, hogy egy lábasban felforralod a vizet, és a tetejére ráteszed a másik lábast, amiben a tojássárgás cucc van). Apránként add hozzá a maradék 3 dl tejet is, a vanília aromát és az őrölt vaníliát is.Addig kevergesd, amíg olyan sűrű nem lesz, mint az elkészült puding. Ekkor tedd félre hűlni. A vajat keverd habosra 1 ek porcukorral, és fokozatosan adagold bele a krémet, folyamatosan kevergetve.
Az elkészült tésztát vágd három egyenlő részre, majd rétegezd:
tészta-krém-banánkarikák-krémtészta-krém-banánkarikák-krém - tészta
Rétegezve, díszítés előtt:
A habport vagy a vaníliás krémport készítsd el az utasítás szerint és vond be vele a tortát. Kész is!A maradék 4 tojásfehérjét felhasználhatjátok az alábbi receptekhez 😉, de akár le is fagyaszthatjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése