Ezért a húsért nagyon fogtok engem szeretni 😉 Minimális munka, maximális időkihasználás és íz😍😇 Előző nap csak bepácoljátok a husit, másnap nincs vele dolgotok, a sütő elvégzi a munkát helyettetek 💪
- 8-10 szelet karaj
- só
- 1,5 dl olaj
- 2 ek mustár
- 1 kk sülthús fűszer
- 1 nagy citrom leve
- pici fehér bors
- 4-5 vöröshagyma
- 4-5 pirospaprika hosszában felszeletelve
A karajszeleteket sózd meg mindkét oldalról. Az olajat, mustárt, sülthús fűszert, a fehér borsot és a citromlevet kézi habverővel keverd krémesre, és kend be vele a húsok mindkét oldalát. A húsokat rendezd egymás tetejére egy dobozba, ha maradt a pácból, azt is nyugodtan öntsd rá, jól zárd le, és mehet a hűtőbe, egy, vagy akár két napra is. Másnap tedd egy tepsibe a hússzeleteket, a tetejükre tegyél vékony karikára vágott hagymát, és fedd be a paprikaszeletekkel.
A tepsit jó szorosan takard le alufóliával, és tedd be 160 C-ra előmelegített sütőbe 2 órára. Vedd le a fóliát, és 180C-on süsd további fél órát, hogy a paprika jól megpiruljon. Kész is!
2 megjegyzés:
Semmi folyadék nem kell sütéskor a hús alá?
Szia, nem, abszolút semmi sem kell alá. A hús a fólia alatti párolódás során nagyon finom levet fog engedni. Abból gyakran szoktam mártást is készíteni egy kis keményítővel besűrítve.
Megjegyzés küldése