4/06/2025

Mediterrán paradicsomszószos csirkmell



  • 600-700 csirkemell

A húshoz:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk vegeta
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt paprika
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 kk oreganó

A szószhoz:

  • 1 apróra vágott hagyma
  • 2 ujjnyi vaj (kb mint a fotón)
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 125 ml tej
  • 400 gr hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 kk fokhagymapor
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 púpos kk oregánó
  • 1 púpos kk szárított bazsalikom
  • reszelt parmezán ízlés szerinti mennyiségben (nem muszáj)
  • 8-10 friss bazsalikomlevél  + a díszítéshez

Az olívaolajat keverd össze a fűszerekkel, majd keverd össze jó alaposan a kisebb szeletekre vágott csirkemellel. hogy a pác mindenhol jól befedjék a hússzeleteket. A húst süsd szép aranybarnára, majd vedd ki egy külön edénybe. 


Ugyanabba a serpenyőbe tedd bele a felkockázott vöröshagymát, adj hozzá egy darabka vajat, a paradicsomsűrítményt, majd öntsd fel az egészet a tejjel. 


Mehet rá a hámozott paradicsomkonzerv és a fűszerek. Amikor szépen összefőtt a szósz, tedd vissza bele a csirkemellet, és rotyogtasd az egészet még egy kicsit. Főtt tésztával, gnocchival vagy rizzsel tálald :)



Nincsenek megjegyzések: