Ez egy omlós, nagyon finom és gyorsan elkészíthető görög sós rúd, különböző magvakkal, amit általában a reggeli mellé szoktak kínálni. Imádjuk! Készítsétek el ti is bátran! A bögre mérete nálam 2,5 dl.
- 3/4 bögre olívaloaj
- 1/3 bögre víz
- 1 kk cukor
- 1 ek ecet
- 2 bögre liszt
- 1,5 kk sütőpor
- 0,5-1 kk só
- fekete bors
- mediterrán fűszerek ízlés szerint (oregánó, bazsalikom, rozmaring, de akár pizzafűszer is mehet bele, azzal is nagyon finom)
- szezámmag, lenmag, napraforgómag, és fekete szezámmag keveréke a forgatáshoz
Az olívaolajat keverd össze a vízzel, cukorral és az ecettel, majd a többi, azaz a száraz hozzávalókat keverd össze, és add hozzá a folyékony masszához. Dolgozd jól össze a tésztát, nyújtsd ki lisztezett felületen, és vágd ujjnyi vastag rudakra. A rudakat egyenként forgasd meg a magkeverékben minden oldalról, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése