3/13/2009

Ajváros muffin



  • 3 kávéscsésze liszt (síma)
  • 3 kávéscsésze kukoricaliszt
  • 1 sütőpor
  • 2 kk só
  • 4 kávéscsésze tej
  • 2 tojás
  • 1 kávéscsésze olívaolaj
  • 1 kávéscsésze ajvár
  • fekete olívabogyó egészben
Először összekevered az első 4 száraz hozzávalót, majd egy külön tálban összekevered a többi hozzávalót, majd összeöntöd a két tál tartalmát, és jól összekevered. Papírkosarakkal kibéleled a muffin formát, beleadagolod a mélyedésekbe a tésztát, mindegyik tetejére teszel 1-1 szem fekete olívát, és 180 C-on sütöd kb. 20 percig. Kész is:)
P.S: Carlos és én is imádjuk az ajvárt, ezért amikor rátaláltam erre a receptre, azonnal tudtam, hogy nálunk terítékre fog kerülni:) Természetesen egy pici változtatással el is készült, és ezt a három árva darabot sikerült megörökítenem, a többi pillanatok alatt elfogyott. Ja, a kávéscsésze 1 decis:)

Nincsenek megjegyzések: