9/21/2009

Spenót a sütőből


  • 1 kg spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • pici olaj
A spenótot jó alaposan mosd meg, majd blansírozd egy rövid ideig forró vízben. Szűrd le, nyomkodd ki belőle a fölösleges vizet, majd vágd apróra. Egy pici olajon pirítsd üvegesre az apró kockákra vágott vöröshagymát, add hozzá az áttört fokhagymát, és a spenótot. Egy külön edényben kézi habverővel keverd össze a tejet, a lisztet és 2 tojást, sózd ízlés szerint, majd öntsd a spenótos masszára. Ezután az egészet öntsd egy pitefotmába, vagy más tálba, a 3. tojás mehet úgy egészben a massza tetejére, majd süsd süsd 200 C-on készre. Ennyi:)
P.S: Recept innen.

3 megjegyzés:

trinity írta...

Gusztusos!!!

Névtelen írta...

Pont egy ilyen könnyen elkészíthető spenót ételre vágytam, nagyon megörvendtem a receptnek! Kicsit megvariáltam a fűszerezését - tettem bele napraforgómagot, rozmaringot, kis vegetát - de nagyon finom lett!
zsuzsa

Eva írta...

Zsuzsa, nagyon örülök, hogy ízlett Nektek!És annak is nagyon, hogy írtál! Remélem, még hallatsz magardról:)Puszi!