11/23/2010

Szezámos-mustárszószos karaj


  • 8 szelet karaj
  • 3 ek mustár
  • 2 ek pirított szezámmag
  • 6 dl marhahúsleves (kockából is mehet)
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 0,5 kk fokhagyma granulátum
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 ek tejföl
  • olaj
  • ételízesítő
  • bors

A karajt fűszerezd be ételízesítővel és borssal, majd pici olajon süsd át mindkét oldalról. A húst szedd ki, majd keverd a serpenyőbe a mustárt, fokhagyma granulátumot, add hozzá a fehérbort és a levest, ízesítsd kedved szerint, főzd össze az egészet. Keverd hozzá a pirított szezámmagot, és tedd vissza a húsokat is a szószba. Add hozzá a tejfölt, és egy kevés vízben feloldott étkezési keményítőt, és főzd közepes lángon, amíg a szósz kellőképp be nem sűrűsödik. Sütkrumplival vagy krumplipürével tálald.
P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2010. A szezámmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy kisebb serpenyőben. Ha alkoholmentesre készítenéd, akkor egyszerűen hagyd ki a bort, és a leves mennyiségét növeld meg 1 dl-vel.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Pont kerestem mustárszósz receptet :)
Nagyon guszta