12/19/2010

Capuccino likőr


  • 6 dl tejszín
  • 200 gr porcukor
  • 2 -3 zacskó vaníliás cukor
  • 200 gr capuccino por
  • 2,5 dl rum
A tejszínt melegítsd lanygosra, majd keverd csomómentesre benne a capuccino port, porcukrot és a vaníliás cukrot.Add hozzá a rumot, és keverd össze még egyszer. Töltsd üvegbe, és mehet a hűtőbe. Ennyi:)

P.S: Ez a recept a 2009-es Fanny konyhája pluszban jelent meg, elkészítettem, de mivel már eleve édesítetett tejszínt használtam, alig tettem bele porcukrot, érdemes kóstolgatni közben. Ja, és egyből két félét csináltam (3-3 dl tejszínt vettem), és különböző ízesítésű capuccino port használtam, csokisat és mogyorósat.Finom lett, és ajándéknak is tökéletes:)

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Már maga a kép is gyönyörű

Névtelen írta...

Én is az újságból vettem anno a receptet, és az alapján készítettem el, viszont nekem harmadnapra az egész teljesen besűrűsödött és krém állagú lett...:( Ráadásul én is ajándéknak szántam, folyékonyan üvegbe töltöttem később ért a meglepetés.
Neked hogyan sikerült? Folyékony, likőr állapotú maradt? Az ízével persze nem volt gond, csak az állagával.

Eva írta...

Szia, régen volt már, de úgy rémlik, hogy én főzőtejszínnel csináltam ,és azzal nem volt ilyen gondom. Sajnos tejszín és tejszín között nagy tud lenni a különbség...