12/28/2010

Vaníliás csoki trüffel


  • 125 ml tejszín
  • 100 gr tejcsoki kockákra törve
  • 125 gr étcsoki kockákra törve
  • 0,5 vanília rúd
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 púpos ek porcukor
A tejszínt forrald fel, madj olvaszd fel benne állandó kevergetés mellett a két féle csokit. A vaníliarúd kikapart belsejét add a forró csokis masszához, majd hagyd az egészet szobahőmérsékleten hűlni. Ezután mixerrel jó alaposan habosítsd fel, ettől 2-3 árnyalattal világosodni fog a csokikrém. Dugd be az egészet a frizsibe legalább 1 órára (vagy felhasználásig, akár másnap is befejezheted a praliné gyártást). Keverd össze a kakaót a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokis masszából kiskanál segítségével vegyél olyan cseresznye nagyságú adagokat, hideg vízzel benedvesített kézzel gyúrj belőle golyókat, és hempergesd meg mindegyiket a kakaós cuccban.
P.S: Nálam már hagyomány, hogy Karácsonyra minden évben készítek egy csomó különböző aprósüteményt. Éppen azért, mert szeretjük, hogy olyan sokféléből lehet válogatni, igyekszem nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, de finom dolgokkal előállni. Idén sem történt ez másként, most kezdem nektek sorjában felpakolni a Karácsonyi aprósüteményeinket. Ez a csoki trüffel is nagyon egyszerű, de istenien finom, dobozba csomagoltam, aztán felhasználásig frizsiderben tartottam. Gastro ajándéknak is tökéletes!Persze készíthetitek az egészet étcsokiból is, a vanília helyett pedig használhattok fahéjat, mézeskalács fűszert, vagy akár chillit is. Szóval igazítsátok az ízeket a hangulatotokhoz, kevés munka ellenében nagyon finom lesz ám a végeredmény:)))

2 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Ó, nyami! Ez mennyire jó lehet.

Jutkity írta...

Nahát, én is pont trüffelt készítettem karácsonyra. Én 70%os csokiból csináltam és narancshéjat reszeltem bele. Nagyon fincsi volt! De a tiéd is jó lehetett! :)