- 600 gr málna
- 2 citrom
- 1 narancs
- 100-250 gr cukor
- 3, 5 dl víz
- 2 zacskó vaníliás cukor
- ásványvíz (buborékos vagy mentes)
- jégkockák
A málnát, 1 citrom és egy narancs levét és reszelt héját, a cukrot és a vanílisá cukrot tedd egy lábasba, öntsd fel 3,5 dl vízzel és kevergetve forrald habzásig.Tedd félre hűlni, majd szűrd le, jól nyomkodd ki, hogy minden íz belekerüljön a szirupba. Öntsd fel szénsavas (vagy mentes) ásványvízzel, felkarikázott citrom szeletekkel és jó sok jégkockával tálald.
P.S: A BBC Good Food 2011 júniusi számában találtam rá erre, illetve egy hasonló receptre, és nagyon megtetszett, persze alakítottam rajta. Nem nagyon szeretem a túl cukros löttyöket, így az eredeti recept szerinti 300 gr cukor helyett csak 100 gr-ot tettem bele, és pont jó volt. Aki édesebben szereti, az persze tehet bele többet is. A szirup hűtőben bő 1 hétig áll el. A jégkockatartóba is tettem málnát, úgy öntöttem bele a vizet, így egész málnaszemek is kerültek a limonádéba. Az extra ízhatásért lehet egy kis bodzaszörppel is keverni, úgy is isteni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése