2/08/2013

Pink saláta

  • 5 közepes cékla
  • 2 kis doboz natúr joghurt (300 gr)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk fokhagyma granulátum/1-2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 ek ecet
  • bors
  • díszítéshez
  • dió
  • snidling

A céklát héjastól főzd puhára, majd hámozd meg és vágd kockákra. A joghurtot öntsd szűrőbe, a szűrőt tedd egy tálka fölé, és hagyd a joghurtból a savó kicsöpögjön, így jó sűrű lesz. A joghurtot keverd össze az olívaolajjal, a fokhagyma granulátummal, ecettel, sóval és a borssal, majd forgasd össze a felkockázott céklával és a apóra darabolt dióval (ízlés szerinti mennyiség, jó ropogós lesz tőle). Amikor mindenhova jutott az öntetből, díszítsd fél diószemekkel és apróra vágott snidlinggel.

Nincsenek megjegyzések: