3/08/2013

Zöldfűszerek megőrzése

Anyu időről időre el szokott látni saját termesztésű zöldfűszerekkel, petrezselyemmel, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, tárkonnyal, ami mind mind nála a kertben terem zsákszámra. Mindíg meg is pakol nekem egy jó nagy zacskót az épp termő fűszerekből, sokszor viszont nem tudom az összeset prompt elhasználni. Mutatom ilyenkor mit szoktam csinálni:

A zöldfűszereket beleteszem késes aprítógépbe. Először csak úgy szárazon összeaprítom, utána adok hozzá pár evőkanál (3-5) vizet, és jó krémesre turmixolom az egészet. Utána a kapott fűszer pépet beletöltöm szilikonos jégkocka tartóba, és jól belenyomkodom. Amikor megfagy, átpakolom a fűszer szívecskéket egy zacskóba, és egyet-egyet kiveszek, amikor szükségem van rá:) Ennyi:)

Nincsenek megjegyzések: