6/28/2013

Csokis keksz

  • 150 gr vaj/margarin
  • 100 gr cukor
  • 150 gr barna cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 200 gr liszt
  •  1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 púpos teáskanál mézeskalács fűszer
  • 80 gr apróra vágott mogyoró
  • 150 gr durvára reszelt csoki (fele tej-, fele ét)

Egy késes aprítógépbe dobd bele a csokikockákat, és dolgoztasd addig, amíg a csoki szétforgácsolódik - én azért szoktam benne hagyni nagyobb darabkákat is, úgy finomabb. A vajat keverd habosra  három féle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.  A lisztet keverd össze a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és add a vajas-cukros-tojásos masszához. Legvégül keverd bele a csokit és a durvára vágott mogyorót. Kiskanállal szedj a masszából halmokat sütőpapírral bélelet tepsire (nagyjából 0,5 kk-nyi elég 1 keksznek a tésztából, mert meg fog nőni, ezért érdemes helyet hagyni a halmok között). 180 C-ra előmelegített sütőben süsd nagyjából 12 percig.

P.S: Ezt a kekszet a Dr. Oetker Karácsonyi Sütemények szakácskönyvből készítettem el, nagyon finom, és amint látjátok is a második fotón, rengeteg lett belőle. Mondjuk én lehet, hogy picivel kevesebb cukorral is beértem volna, de gyerekeknek így tökéletes:)

Nincsenek megjegyzések: