9/08/2014

Csirkeragu leves


  • 2 sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 1 csirkemell
  • 2 bögre zöldborsó
  • 7 bögre zöldségalaplé
  • 1 bögre tejföl
  • 2 ek liszt
  • bors
  • tárkony
  • vegeta
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek mustár
  • pici vaj


A zöldségeket tisztítsd meg és vágd apró kockákra. Kevés vajon pirítsd meg a kockákra vágott zöldségeket, majd add hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet is. Pirítsd, amíg a hús mindenhol fehérre nem változtatja a színét, majd öntsd fel az egészet a zöldségalaplével. Sózd, borsozd, vegetázd ízlés szerint, majd adj hozzá egy kis őrölt tárkonyt. Főzd, amíg szép puhára nem főnek a zöldségek, és akkor add hozzá a zöldborsót. Amíg a zöldborsó is puhul, keverd el a tejfölben csomómentesre a lisztet, és adj hozzá egy kevéskét a főzővízből (mondanom sem kell, már úgyis tudjátok - a hőkiegyenlítés miatt - hogy ne csapódjon ki, amikor a levesbe tesszük). Keverd szép homogénre, és öntsd a levesbe. Legvégül csavard bele fél citrom levét és keverj bele egy evőkanál mustárt, hagyd alacsony lángon még egy kicsit rotyogni, és már kész is. Voilà!Isteni! (1 bögre = 2 dl). Mi annyira szeretjük, hogy ünnepekkor általában ezt kéri a család

3 megjegyzés:

Timi írta...

A receptet elolvasva már most összefut a számban a nyál...:o) Nagyon finom lehet!!! Köszi a receptet! Ki fogom próbálni :o)
Most hétvégén is a te túrós pogácsádat készítettem a családnak és nagyon finom lett! :o)))

Eva írta...

Timi, bátran készítsd el, ezért a levesért kezeskedem:)100% hogy nem fogsz csalódni!

Timi írta...

Megcsináltam és valóban nagyon finom!!!! :o)))