12/23/2015

Diós kosarak



Tészta:

  • 400 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 100 gr porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 margarin (250 gr)

Töltelék:

  • 400 gr darált dió
  • 300 gr porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • savanykás lekvár


A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, és gyúrj belőle rugalmas tésztát. Töltelék: a tojások fehérjéből verj kemény habot, és keverd bele a porcukorral elkevert darált dióba. A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és fánkszaggatóval vágj belőle köröket. 

Ezekkel béleld ki a kosárkákat. 

Mindegyik közepébe tegyél 1 kanálka jó fajta savanykás házi lekvárt.
  És már csak annyi maradt hátra, hogy befedd őket a diós habbal, valahogy így:

180 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 perc alatt szép pirosra. 

Ebből az adagból kb. 60 kosárka lesz, de nagyon jól eláll, és egyébként is nagyon gyorsan fogy

Nincsenek megjegyzések: