1/15/2016

Raffaello pohárkrém


  • 1/3 vaj (kb 30-40 gr)
  • 3 ek búzadara
  • 5 dl tej
  • 0,8 dl cukor (vagy ennek megfleleő cukorpótló)
  • vanília kivonat
  • 3-4 ek kókuszreszelék

Tetejére:

  • mandula
  • gránátalma
  • kókuszreszelék


A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg egy pár perc alatt a búzadarát. Öntsd fel a tejjel, add hozzá a vanília kivonatot és a cukrot. Közepes lángon kevergetve főzd, amíg szépen el nem kezd sűrűsödni. Ekkor adj hozzá még 3-4 púpos ek kókuszreszeléket. Még kevergetve főzd 1-2 percig, majd vedd le a tűzről. Öntsd tálkákba. Ha kihűlt, a tetejét szórd meg vastagon kókuszreszelékkel, és díszítsd mandulával és gránátalmával. Ugye milyen szép?

Nincsenek megjegyzések: