Hoztam nektek egy kis gyors nyári sütit is!10 perc, és kész! Őszibarackkal, meggyel vagy más gyümölcsel is tökéletes😉
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1,5 dl olaj
- reszelt citromhéj
- 300 gr liszt
- 1 sütőpor
- 200 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- sárgabarack
- porcukor
A tojásokat keverd össze a tejjel, olajjal és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverd össte a sütőporral és a két fajta cukorral, majd keverd össze a két masszát. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és a tetejére tegyél félbevágott sárgbarackot a magházzal lefelé, ahogy a képen is látszik. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára:) Ez tán már csak egy kis türelem, amíg hűl, megszórod porcukorral, és már mehet is az asztalra!
P.S: Ennél a sütinél nem ajánlom a túl nagy sárgabarackokat, mert eláztathatják a tésztát. Ha nagyobb a sárgabarack, inkább vágjátok kisebb darabokra, csak a biztonság kedvéért. A képen látható méretű sárgabarackot még bőven elbírja a tészta :)
2 megjegyzés:
Nagyon fincsin néz ki! Köszi a receptet!!!
A felezett barackokat a belsejével felfelé pakolom a tésztára.
Mindegyik mélyedésbe csepp őrölt fahéjat/szegfűszeget szórok. Így a tészta nem "ázik" el, a fél barack húsa pedig kissé karamellizálodik, miután leve keveredett a fűszerekkel.
Megjegyzés küldése