9/10/2017

Áfonyás túrótorta

Szembejött velem Mikes Márk szomelier túrótorta receptje, és hát!Szerelem volt első látásra!Azonnal megsütöttem, és úgy döntöttem, tartós kapcsolatba lépünk Mutatom, az enyém milyen lett.


  • 1 kg túró
  • 250 gr vaj
  • 4 tojás
  • 2 ek liszt
  • 6 ek gríz (búzadara)
  • 250 gr porcukor
  • 1 vaníliarúd magjai/nálam őrölt bourbon vanília
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • kb. 300 gr áfolya


A túrót a vajjal jó alaposan kikevered, majd egyenként hozzáadod a tojásokat, közben folymatosan járatod a mixert.Mehet bele a liszt, a gríz, porcukor, a vanília és a citrom héja és leve. Ha szép egyenletes már a massza, mehet is sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába. Szépen igazgasd el egyenletesre, a tetejét jó alaposan rakd tele áfonyával, és mehet 150 C-ra előmelegített sütőbe. Márk azt írja, nála 35 perc alatt megsül, hát nálam volt az több is, mint egy óra, úgy, hogy a második felében már 180C-on nyomattam a hőt . Mindenki alakítsa a saját sütőjáhez. Amikor szép aranybarna a teteje, akkor kész. Hát minimum annyira finom, mint amilyen szép!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sütőpor vagy szódabikarbóna nem kell bele?

Eva írta...

Nem, nem kell bele egyik sem:)