12/15/2019

Linzi karácsonyi torta


  • 225 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 150 gr darált mandula
  • 100 gr porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 150 gr margarin
  • csipet só
  • 400 gr lekvár

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd add hozzá az összes hozzávalót a lekvár kivételével. Jól dolgozd össze a tésztát és csomagold be fóliába, tedd egy órára hűtőbe. A tészta 3/4-ét nyomkodd egy vajazott piteformába úgy, hogy legyen pereme is, kend meg jó bőven lekvárral, és a tetejére tegyél a tésztából kiszúrt karácsonyi formákat.180 C-on süsd szép aranybarnára kb. 40 perc alatt.

P.S: Eredeti recept innen. Én meggylekvárral készítettem, de lehet szilvalekvárral is. A mennyiség egy 26cm-es formára elég, de mivel nekem a piteformám kisebb, csináltam két mini tortát is a gyerekeknek. A kép közepén a nagy, illetve mellette az egyik kicsi, és fent a szívescskés :)

1 megjegyzés:

Timi írta...

Köszi a receptet! Szerintem meg is csinálom most karácsonykor! :o)