9/04/2020

Nutellás kekszes bögrés őzgerinc


  •  1 bögre tojásfehérje
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre liszt
  • 2 ek Nutella
  • 2 ek lekvár
  • 60 gr darabolt keksz (bármilyen)

A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, add hozzá a cukrot, olajat, lisztet, majd legvégül a Nutellát és a lekvárt. A darabokra tört kekszet óvatosan fogasd bele a masszába, és süsd vajazott-lisztezett őzgerinc formában 10 percig 200 C-ra előmelegített sütőben, majd kb 40 percig 180 C-on. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ez a süti sokáig eláll, nem szárad ki, így előre is el lehet készíteni.

Recept innen kipróbálva :)

1 megjegyzés:

Timi írta...

Oh, ez remekül hangzik! Köszi a receptet!!!