9/11/2022

Sült patlizsán saláta



  • 3 padlizsán
  • 4 közepes paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 marék pirított dió

Öntethez: 

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk ecet
  • 1 kk só
  • 1/2 kk bors
  • 1 kk sumac

A padlizsánokat több helyen szurkáld meg villával, és 200C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 3/4 órát. Amikor kész, hámozd meg, majd vágd a padlizsán belsejét kockákra. Tedd egy tálba. Az öntet hozzávalóit jó alaposan keverd össze, és öntsd a padlizsánra. A tetejére halmozz felkockázott paradicsomot, és apróra vágott petrezselyemzöldet. Az egészet szórd meg pirított dióval és jól behűtve tálald.

Nincsenek megjegyzések: