Tetejére:
- 2-3 alma meghámozva, felkockázva
- 2 ek cukor
- fahéj
- 1 ek vaj
- 1 ek baracklekvár
Tésztához:
- 100 gr cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- csipet só
- 1,25 dl joghurt
- 0.5 dl citromlé
- 1 dl olaj
- 200 gr liszt
- 1 zacskó sütőpor
Szóráshoz:
- szeletelt mandula
A meghámozott, felkockázott almát főzd össze a cukorral, fahéjjal, vajjal és a baracklekvárral, majd tedd félre hűlni. Köznem a tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, majd töltsd meg vele a muffin kosárkákat 2/3-ig. Az almás keveréket oszd el egyenletesen a muffinok tetején, majd szórd meg szeletelt mandulával. Mehet az egész 180 C-ra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre, amíg szép aranybarnára nem sül. Ez az egyik kedvenc almás muffinunk, próbáljátok ki bátran!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése