Ha kedvelitek a krémes édességeket, ez a recept brutálisan jó😍. Ráadásul rettenetesen egyszerű elkészíteni 😉. Mutatom hogy csináljátok:
A krémhez:
- 1 l tej
- 100 gr cukor
- 5 ek keményítő
- 2 tojássárgája
- 1 zacskó vaníliás cukor
- vaníliaaroma ízlés szerint
- + 2 dl Hulala felverve
És még:
- 400 gr vajas keksz
- tej
Csoki ganache-hoz a tetejére:
- 100 gr étcsoki
- 80 ml tej
- 10 gr vaj
A krém hozzávalóit tedd egy lábasba, és közepes lánygot főzz belőle kézi habverővel kevergetve puding sűrűségű krémet. Ha ezzel megvagy, picit hagyd állni, majd takard le átlátszó fóliával, hogy ne keményedjen meg a teteje. Ha kihűlt, keverd hozzá mixerrel a felvert édesített tejszínt. Fogj egy 20x30 cm-s mélyebb tálat, és rétegezd: tejbe mártott vajas keksz-krém-vajas keksz-krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a kekszet éppen hogy csak mártsd a tejbe, nem kell sokáig). Ha ezzel megvagy, melegítsd össze a csoki ganache hozzávalóit, kevergesd, hogy a csoki szépen felolvadjon. Kicsit hagyd hűlni, majd egyenletesen oszlasd el a süti tetején. Mehet a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára és már fogyasztható is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése