9/23/2008

Padlizsán paradicsommal és mozarellával



  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 közepes paradicsom
  • 120 gr mozarella sajt
  • bazsalikom levelek
  • bors
  • 4 ek olívaolaj
A padlizsánt mosd meg, és szeleteld fel hosszában 0,5 cm-es szeletekre. Egy tepsit vékonyan olajozz ki, arra helyezd rá a padlizsán szeleteket. Minden padlizsán szeletet kenj meg olívaolajjal, és szórd meg a fűszerekkel. A padlizsán szeletekre helyezz felváltva egy-egy szelet paradicsomot és mozarellát, szórd meg a bazsalikommal, az egészet még egyszer kend át vékonyan olívaolajjal, és 190 C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 15-20 percet, addig, amíg a padlizsán meg nem puhul, illetve amíg a sajt szépen rá nem pirul.
P.S: Forrás: Savremena žena, Jela sa povrćem, br. 16. Pár perc, és kész a gyors vacsora. Egyszerűbb már nem is lehetne:)

Nincsenek megjegyzések: