9/06/2008

Görög krumpli saláta / Patatosalata



  • 0,5 kg krumpli
  • 1 hagyma karikákra vágva
  • 1 piros paprika elkockázva
  • 1 zöld paprika felkockázva
  • 0,5 bögre csemegeuborka felkockázva
  • 4 ek kapri
  • 5 ek aprított petrezselyem
Öntet:
  • 1 ek mustár
  • 1/3 bögre olívaolaj
  • 3 ek ecet
A krumplit meghámozod, felkockázod, és megfőzöd. Az öntet hozzávalóit homogén masszává kevered habverővel, és ráöntöd a krumplira. Összekevered, hogy mindenhova jusson belőle. Hozzáadod az összes többi hozzávalót, átforgatod, és tálalható. Akár hidegen, akár melegen.


P.S: A két évvel ezelőtti görögországi nyaralásunkon beszereztem egy fantasztikus szakácskönyvet, abból származik ez a recept is (Maslinovo ulje, Summer Dreams Edition, S & I Kontaratos, Athina). Most valahogy görög hangulatomban vagyok, így számíthattok tőlem további görög receptekre is a napokban:)

Nincsenek megjegyzések: