9/03/2008

Olívaolaj fűszernövényekkel



  • 0,5 l olívaolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 ág zsálya
  • 1 ág kakukfű
  • 1 ág rozmaring
  • mustármag
  • piros és zöld bors vegyesen
  • 3 chilli paprika



Az olívaolajat lábasba öntöd, hozzáadod az összes többi hozzávalót, és alacsony lángon picit felmelegíted (40 C-osra). Hagyod kihűlni, majd üvegbe öntöd, haygod pár napot, amíg az ízek összeérnek, és már használhatod is!


P.S: Az én drága Anyukám készítette nekem gastro ajándékként, mert tudja, hogy az ilyesminek mindig nagyon örülök:) A fűszerek természetesen az otthoni kertünkből származnak. Szuper salátákhoz, húsok készítéséhez.

Nincsenek megjegyzések: