10/01/2008

Rántott karfiol mártogatóssal



  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • vegeta

Mártogatóshoz:
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kk tandoori massala fűszerkeverék
  • menta levelek
  • pici fokhagymapor (elhagyható)

A karfiolt szedd rózsáira, és főzd forró vízben, de csak 6-7 percig. Szűrd le, sózd meg, és hagyd egy picit hűlni. A karfiolrózsákat egyenként forgasd lisztbe, a felvert tojásba, amibe előzőleg tettél egy kis vegetát, majd a zsemlemorzsába. Süsd aranybarnára bő olajban, majd szedd papírtörlőre, hogy ne legyen rajtuk felesleges olaj. A mártogatóshoz keverd össze a hozzávalókat, és már tálalható is.

P.S: A számítógépem felmondta a szolgálatot, ezért nem jelentkeztem egy ideig, de most feltöltöm az elmaradt recepteket:) Anyutól a hétvégén kaptam egy hatalmas karfiolt, és mivel a férjem is és én is nagyon szeretjük a rántott dolgokat, így gyorsan el is dőlt a karfiol sorsa. A mártogatóshoz sajnos most nem volt otthon friss mentám, így a menta tea filtertartalma landolt a joghurtban:)

Nincsenek megjegyzések: