10/05/2008

Göngyölt rántott csirkemell


  • 700 gr csirkemell
  • 1 krémsajt
  • 200 gr bacon
  • 150 gr reszelt trapista
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • vegeta
A csirkemellet vékony szeletekre vágod. Egy átlátszó alufóliára teszel két szelet húst, úgy, hogy a széleik fedjék egymást, és kiklopfolod, hogy téglalap alakú legyen, és sehol ne legyen luk. Sózod, vegetázod, majd a téglalap egyik felét megkened krémsajttal, ráteszed a bacont, és megszórod reszelt sajttal. Az alufólia segítségével feltekered, és a tekercset becsomagolod az alufóliába, hogy mindenhol jól záródjon. A hústekercseket alufóliástól sós vízbe teszed főni kb. 15 percre. Ha ezzel megvagy, leszeded az alufóliát, és a hústekercseket először lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatod, és olajon aranybarnára sütöd. Papírtörlőre szeded, és már kész is.
P.S: Tipikus vasárnapi ebédre való kaja. A fóliában való sütéstől egyben marad a hús, és nem folyik ki belőle a töltelék. Elronthatatlan, és isteni finom:)

Nincsenek megjegyzések: