10/19/2008

Hamburger



  • 600 gr darált hús
  • 100 gr póréhagyma
  • 2 ek petrezselyem apróra vágva
  • bors
  • 1 fej saláta
  • 400 gr paradicsom
  • reszelt sajt
  • 8 zsemle / lepény
  • ketchup / majonéz
A póréhagymát vágd apróra, gyúrd össze a darált hússal és a petrezselyemmel. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd formálj a masszából 8 lepényt. Olajjal kikent tűzálló tálba tedd a húst, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben. A paradicsomot szeleteld fel, a lepényeket vágd félbe, kend meg majonézzel vagy ketchuppal, majd helyezz rá 2 salátalevelet, az elkészült húst és a szeletekre vágott paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal, és kész is.
P.S: A hamburger húst én mindíg 2/3 marha és 1/3 sertéshús keverékéből szoktam csinálni, mert így nem túl zsíros a hús, de a pici sertéshústól nem is száraz. Így a legfinomabb:)

Nincsenek megjegyzések: