12/04/2008

Kivis muffin



  • 2 tojás
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 ek őrölt szentjánoskenyér
  • 5 ek cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 2 alma
  • 1 banán
  • 3 kivi
  • 5 ek liszt
  • 1 sütőpor

A tojást keverd kézi habverővel össze a pudingporral, az őrölt szentjánoskenyérrel, és a két fajta cukorral. Az almákat hámozd meg, reszeld le, a banánt törd össze, és add az előző masszához. A kivit vágd kockákra, ez is mehet a többihez. Legvégül add a masszához a sütőporral elkevert lisztet, majd jól keverd össze még egyszer az egészet. A muffinformákba tedd bele a papírkosarakat, majd töltsd meg őket, és süsd 200 C-on tűpróbáig.

P.S: Igaz, hogy van benne alma és banán is, de leginkább a kivi és a szentjánoskenyér íze dominál. A szentjánoskenyérről mindig a dédmamám jut az eszembe, mert ő készített rendszeresen szentjánoskenyeres sütiket, amit öcsémmel percek alatt fel is faltunk. A másik emlékképem, ami a szentjánoskenyérhez kötődik, és a mai napig jót mosolygok rajta, az az, hogy kislányként mindig azt hittem, amikor szentjánoskenyeret láttam a fán, hogy az "fonnyadt banán":) Egyébként egyiptomi fügének is hívják, és nagyon finom:)

Nincsenek megjegyzések: