1/21/2010

Fokhagyma krémleves


  • 1 púpos ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek rétesliszt
  • 1,8 l húsleves (lehet kockából)
  • bors
  • vegeta
  • 2 dl tejföl
  • pirított rozskenyérkockák
Egy lábasban melegítsd fel a vajat, majd pirítsd meg rajta a lereszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Add hozzá a lisztet, keverd el, majd add hozzá a húslevest. Keverd jól össze kézi habverővel. Adj hozzá vegetát, sót, borsot, és forrald fel, majd alacsony lángon főzd még 10 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a tejfölt, és botmixerrel pépesíts. Pirított rozskenyér kockákkal tálald.
P.S: Eredeti recept itt, pici változtatásokkal. Nekünk nagyon ízlett:)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csodás. Köszönjūk. Egy pici barnacukor még pikánsabbá teszi. János