2/05/2014

Resztelt máj

Na, a resztelt májat nálunk mindenki imádja. Beleértve a 4 éves kisfiunkat is - neki ez a kedvence. Nagyjából 15 perc, és meg is van. Én így készítem:


  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gr csirkemáj
  • bors
  • 1 púpos kk majoránna
  • fél kk őrölt pirospaprika
  • kb. 1,5 dl víz


Egy kisebb teflon serpenyőbe tegyél 1 ek olajat, és pirítsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha ezzel megvagy, dobd rá a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, és pirítsd mindkét oldaláról, amíg meg nem változtatja a színét. Őrölj rá egy kis borsot, és szórd meg a majoránnával. A vizet keverd össze a pirospaprikára, és öntsd rá a májra. Lefedve alacsony lángon rotyogtasd, amíg a máj puhára nem párolódik (kb.15-20 perc). Amikor a máj már puha, és a szaft is már jó sűrű, vedd le a tűzről, és most sózd meg ízlés szerint. Mi krumplipürével és savanyúsággal szoktuk enni. 

2 megjegyzés:

Timi írta...

Én is nagyon szeretem a májat, de ez a menü valahogy kimaradt eddig...pedig fincsi! Ki fogom próbálni! Köszi!!!

Eva írta...

Nyugodtan próbáld ki, nem lehet vele mellényúlni!És ha szeretitek a májat, biztos ízleni fog!