12/14/2019

Vajban sült gomba koktélparadicsommal

Ez egy nagyon hálás és egyszerű recept. A család nagyon gyakran kéri, sokszor készítem :) Próbáljátok ki bátran!

  • 500 gr csiperkegomba
  • 500 gr koktélparadicsom
  • 50 gr vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 kk kakukkfű
  • bors
  • kevés balzsamecet (kb 2 kk, de nem nagyon szoktam mérni, csak úgy érzésre)
A gombát tisztítsd meg, ha nagyobbak, darabold fel őket, a koktélparadicsomokat vágd félbe. Sózd, borsozd ízlés szerint. Közben egy kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, nyomd bele a fokhagymát, add hozzá a kakukkfüvet. Vedd le a tűzről, és keverd bele a balzsamecetet. A vajas cuccal forgasd össze az előkészített zöldségeket, és tedd az egészet egy tűzálló tálba. 180C-ra előmelegített sütőben süsd össze az egészet (kb. 20-25 perc).

2 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon szeretjük a gombát mi is, így köszi a receptet!!!

Eva írta...

Szívesen, remélem, ízleni fog :)!