Mostanában ezt a túrós pogácsát készítem nagyon gyakran, mert jó sok lesz belőle (kb. 4 tepsi lett 😃), előző nap csak begyúrod a tésztát, másnap csak szaggatod, sütöd😊💪
Azért hívom vajdaságinak, mert nagyon sok vajdasági háztartásban használják pont ezt az arányt. Kis különbségek lehetnek, mint pl valaki nem tesz bele tejfölt, vagy tesz hozzá egy kis sütőport, de a liszt, margarin, túró arányok konstansak.Szóval akkor következzen a recept, ami egész konkrétan Livi barátnőm anyukájáé 😊 Meleg szívvel ajánlom💓
- 500 gr liszt
- 350 gr margarin
- 500 gr túró
- 1 csapott ek só
- 1 púpos ek tejföl
- tojás a lekenéshez
- szezámmag
A lisztet morzsold el a margarinnal, add hozzá a túrót és a tejfölt, majd a sót, és gyúrd jó alaposan össze, hogy egynemű tésztát kapj. Mehet egy fóliába a hűtőbe éjszakára. Másnap vedd ki, nyújtsd ki, majd hajtogasd: fentről középre, lentről középre, jobbról balra és balról jobbra.
Újra kinyújtod 1 ujjnyi vastagra, kiszaggatod a pogácsákat, lekened a tojással, megszórod szezámmaggal, és 200 C-on megsütöd, amíg szép piros nem lesz.
3 megjegyzés:
Ha kivettük a hűtőből kell pihentetni? És a hajtogatás után? Már nagyon régóta készülök túrós pogit sütni, ezt most megcsinálom.
Szia, érdemes felhasználás előtt egy órácskával kivenni, hogy könnyebben lehessen nyújtani, dolgozni vele. Hajtogatás után én már csak nyújtom és szaggatom!
Köszönöm szépen,
Megjegyzés küldése