12/27/2020

Gyümölcskenyér gazdagon

Rengeteg finomsággal megpakolva, és csak minimális a liszt benne 😉. Mutatom, hogy készítsétek!
  • 700 gr olajos mag és aszalt gyümölcs (nálam 100 gr kandírozott citromhéj, 100 gr kandírozott narancshéj, 200 gr füge, 100 gr dió, 100 gr mogyoró, 50 gr mazsola és 50 gr aszalt sárgabarack - de persze variálhatod kedved szerint a hozzávalókat)
  • 3 tojás
  • 125 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 125 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • 50 gr étkezési keményítő

Az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöket vágd apróra, és forgasd össze az étkezési keményítővel, úgy, hogy mindenhol befedje őket. A tojásokat keverd össze a két fajta cukorral, adj hozzá egy kis fahéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Forgasd a tésztába a magvas-gyümölcsös keveréket, és simítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt dobozformába. 180 C-on süsd tűpróbáig. 

Nincsenek megjegyzések: