Ha hiszitek, ha nem, a két hete sütött nagy adag mézes mind egy szálig elfogyott!Úgyhogy nekiálltam, és lesütöttem még egy jó nagy adagot, 1 kg lisztből. Múlt héten jártam az Ikeában, ahol a konyharészlegen mézeskalácsreceptet is osztogattak. Teszteltem, és meleg szívvel ajánlom, készítsétek el bátran :)
- 1 kg liszt
- 300 gr porcukor
- 3 kk szódabikarbóna
- 1 tasak mézeskalácsfűszer (nálam Kotányi 27 gr)
- 300 gr margarin
- 2,5 dl méz
- 3 tojás
A lisztet keverd el a szódabikarbónával, a mézeskalácsfűszerrel, a szódabikarbónával. Add hozzá a porcukrot is. Egy kisebb lábasban olvaszd össze a margarint és a mézet. Add a három enyhén felvert tojást a lisztes keverékhez, majd add hozzá a langyos mézes cuccot is. Gyúrd, amíg szépen össze nem áll a tészta. Én egy éjszakát pihentettem, majd szaggattam, 180C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöttem őket.
Mutatom az eredetit is, mert én kicsit másként csináltam:
2 megjegyzés:
Szia Evi!
Ennek a sutinek milyen az allaga? Suti: roppanos vagy puha.
Van esetleg Te magadnak mezeskalacsfuszer recepted amit en itt /NL./ is sajat magam eltudnek kesziteni?
A Hollandoknak is van egy finom fuszeres sutijuk, nagyon tradicionalis de ez nem mezes roppanos, keksz szeru suti ami kave melle kituno.Spekulas a neve.
Ehhez itt kapok kesz fuszerkevereket, de ez nem egyezik meg az otthoni mezesevel.
Tudnal esetleg segiteni? Koszonom!
Udvozlettel: ILDIKONL
Aldott Karacsonyt es kellemes unnepeket kivanok! Egeszsegben bovelkedo 2021!
Szia Ildi,
Ez a mézeskalács puha, nem roppanós (hacsak egy kicsit túl nem sütöd:) ). Szerintem mézeskalácsnak tökéletes, házat nem sütnék belőle, mert eléggé megnő a térfogata.A mézeskalács fűszerben van fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, őrölt ánizs,őrölt kardamommag, most néztem meg a csomagoláson. Ez így elég komplex, meg arányokat sem ír. Szerintem próbálj összekeverni 3 kk őrölt fahéjat, 2 kk gyömbérrel, 1 kk szegfűszeggel, 1/2 kk őrölt szerecsendióval és 1 kk őrölt ánizsmaggal, és kb 1/2 kk szegfűborssal (ez fut azt hiszem allspice néven). Sok sikert, jó sütögetést, és kellemes ünnepeket!
Megjegyzés küldése