11/29/2020

Sertésszelet tejfölös hagymás szószban

Na ez az a sült, ami után mindenki megnyalja az ujját. Mind a tízet😁Mutatom, hogy készítsétek😉

  •  2-3 ek olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 750 gr sertéscomb
  • sertéssült fűszerkeverék
  • bors
  • 1/2 ek liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld

A hagymát vágd félholdakra és a felhevített olajon pirítsd üvegesre. 

A húst vágd ujjnyi szeletekre, klopfold ki és szórd meg mindkét oldalról a fűszerkeverékkel. Pakold a husit a hagymára, pirítsd fehéredésig pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát.


Öntsd fel annyi vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Lefedve párold legalább 40 percig, de én egy bő óráig is szoktam hagyni, ha ráérek:) Időközben nincs más dolgod, mint folyamatosan utánpótolni a vizet, és megszórni az egészet ízlés szerint sóval és borssal. 

Amikor már vaj puha a hús, hagyd redukálódni a folyadékot, kb.ennyire:

Egy szűrőn keresztül hintsd meg az ételt a liszttel és mehet rá a 2 dl tejföl. Kevergetve melegíts össze az egészet, ha túl sűrű lenne a szósz, adhatsz hozzá még egy kis vizet. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald. Köretnek rizs vagy krumplipüré illik hozzá :)

P.: Ha nincs megfelelő fedőd, alufóliával is letakarhatod a serpenyőt😉

Nincsenek megjegyzések: