11/11/2020

Csirkés gombás spagetti


  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika felkockázva
  • 250 gr gomba
  • 1 kk kakukkfű
  • bors
  • 1/2 csirkemell felkockázva
  • 500 gr paradicsom passzáta
  • 2-3 merőkanál főzőlé amiben a spagetti fő
  • ízlés szerint még só, bors, kakukkfű
  • 250 gr teljes kiőrlésű spegetti
  • reszelt sajt

Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát, amit előzőleg jól megtisztítottál. Sózd, borsozd és szórd meg kakukkfűvel. Pirítsd az egészet, amíg a gomba meg nem puhul.Ekkor vedd ki a zöldségeket egy tálba, majd a serpenyőt tedd vissza magas hőmérsékletre, adj hozzá 1 ek olívaolajat és pirítsd aranybarnára a csirkemell kockákat. Sózd, borsozd, majd tedd mellé a zöldségeket és a paradicsom passzátát. Közben forró sós vízben kezd el főzni a spagettit, és a főzővízből adj 2-3 merőkanálnyit a szószhoz. Ellenőrrizd a fűszerezést, adj hozzá ha kell, még sót, borsot, kakukkfüvet. Amikor a tészta al dente, lecsöpögtetve add a szószhoz, rottyants az egészen még egyet-kettőt, és már kész is.Reszelt sajttal megszórva tálald.

Nincsenek megjegyzések: