- 0,5 kg méz
- 200 gr cukor
- 100 gr vaj
- 1 kg liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 zacskó Kotányi mézeskalács fűszer
- 4 tojássárgája
- tejföl a gyúráshoz, amennyi kell (kb. 2 ek)
A mézet melegítsd össze a cukorral és a vajjal, amíg szép, egynemű nem lesz. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a mézeskalácsfűszerrel, add hozzá a vajas-mézes keveréket, és a 4 tojás sárgáját. Ahogy gyúrod a tésztát, adj hozzá szükség szerint 1-2 ek tejfölt, vagy amennyi kell, hogy szép, egynemű tésztát kapja, ami szépen összeáll és nem morzsás. Jól csomagold be fóliába, és mehet egy éjszakára a hűtőbe pihenni 😉. Másnap lisztezett felületen adagokban nyújtod, szaggatod, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C-on megsütöd. Nem kell neki sok, kb. 10-12 perc alatt el is készül.
A maradék tojásfehérjét lefagyaszthatod, vagy felhasználhatod pl. ezekhez:
Gyümölcskenyér tojásfehérjéből (ez is nagyon jól elvan hosszú ideig, előre el lehet készíteni az ünnepekre)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése